Pieczona ciecierzyca
![Alicja Szwalska](https://i.wpimg.pl/20x20/m.fitness.wp.pl/10696306-886320071392903-06e499c.jpg)
Na przepis natrafiłam na blogu Krytyka Kulinarna. Szybka przekąska, a co najważniejsza zdrowa. Ciecierzycę warto jeść i basta. Nie będę się tutaj zbędnie rozpisywać, po prostu podaję przepis.
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Lista składników:
- opakowanie ciecierzycy z puszki,
- olej,
- sól morska,
- pieprz,
- zioła prowansalskie,
- czerwona słodka papryka w proszku.
Zdrowe i lekkie przepisy
Ciecierzycę wylewamy z puszki, odcedzamy i dokładnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. W misce mieszamy ciecierzycę z przyprawami i kilkoma łyżkami oleju. Całość układamy płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ustawiłam temperaturę 200º C z termoobiegiem i piekłam ok. 15–20 minut.
Smacznego!
![](https://i.wpimg.pl/100x0/m.autokult.pl/vnjbcw5keq8ribvkghb0gmh4-6388312.png)
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Najnowsze
![Pyszne źródła magnezu](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/adobestock-206755030-1-8394b8c77.jpg)
Pyszne źródła magnezu
MATERIAŁ PROMOCYJNY![Rowery – połącz pasję ze zdrowym trybem życia](https://i.wpimg.pl/95x95/m.fitness.wp.pl/20240627072721-g6409d328-6dd1aa4.jpg)
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze