Pieczona ciecierzyca
ALICJA SZWALSKA • dawno temuNa przepis natrafiłam na blogu Krytyka Kulinarna. Szybka przekąska, a co najważniejsza zdrowa. Ciecierzycę warto jeść i basta. Nie będę się tutaj zbędnie rozpisywać, po prostu podaję przepis.
Lista składników:
- opakowanie ciecierzycy z puszki,
- olej,
- sól morska,
- pieprz,
- zioła prowansalskie,
- czerwona słodka papryka w proszku.
Ciecierzycę wylewamy z puszki, odcedzamy i dokładnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. W misce mieszamy ciecierzycę z przyprawami i kilkoma łyżkami oleju. Całość układamy płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ustawiłam temperaturę 200º C z termoobiegiem i piekłam ok. 15–20 minut.
Smacznego!
Ten artykuł nie ma jeszcze komentarzy
Pokaż wszystkie komentarze